Eurofest Belfast 2016 – Az út

By Bopat
This post is part of a series called Eurofest 2016
Show More Posts

5 éves álmom vált valóra

Ugyanis 5 éve voltam itt első alkalommal, de akkor autó nélkül. Az meg nem az igazi. Végre eljött ez a nap is. INDULÁS Írországba!
Sokan azt gondolhatjátok, na bumm, nagy dolog. Repülővel 2-3 óra, egy jó autóval 1 jó hosszú nap. Na de egy 35 éves kényelmetlen, kis veteránnal? Na az teljesen más tál tészta.

 

2 DMC
2 DMC valahol Németországban

 

Miért éppen Belfastba mentünk? Történt hogy 1978-ban John Z. Delorean úgy döntött, hogy oda építteti fel a Delorean gyárat. Azt a gyárat amely 1981-ben gyártotta az első autót és 1982-ben be is fuccsolt. Körülbelül 8500 autót gyártottak le ezen másfél év alatt. Akit részletesebben érdekel az autó történelme ajánlom ezt a nagyon részletes weboldalt www.delorean.hu

Minden 5. évben hagyományosan ez a legnagyobb Delorean tulajdonos találkozó. Az egész világból jönnek ide, idén még Ausztráliából is jöttek. Az idei rendezvény május 26-29 között volt.

Stormont
Stormont – Előtérben a világot körbejárt 4 Delorean

Május 24-én indultunk otthonról. Úgy számítottuk hogy május 26-ra ott leszünk, tehát 3 nap, durván 2.000 km, piece of cake.
Bécs előtt az autópálya mellett találkoztunk a másik autóval, így innen ketten mentünk végig, nem kis feltűnést keltve az utakon.01-20160524_102328
A mai napunk jól indult, el se hiszem hogy ilyen megtörténhetett velünk.
Haladunk szép komótosan az autópályán két autóval, élvezzük az utat közben rádióval tartjuk a kapcsolatot egymással. Eközben jobbról egy rendőr autó bejött az autópályára, de úgy hogy majdnem nekiment egy szabályosan közlekedőnek. Megelőztek minket, épp mondom hogy kit üldöznek annyira… erre integetnek hogy kövessük őket a legközelebbi parkolóig. Se gyorsan nem mentünk, minden rendben van az autóval, el sem tudtam képzelni miért állítottak meg. Max azért hogy megnézzék az autót közelebbről.
Elkérték a papírokat, nézegetik, majd egyszer csak nekem szegezik a kérdést: Tankoltak kb 50 km-el ezelőtt? Mondjuk igen, naná. Még mindig nem értettük mi lehet a gond.
Következő kérdés: és fizettetek?   Egymásra néztünk a párommal s egyszerre kérdeztük, ugye te fizettél? Nem….  Mondom te kellet hogy fizess mert te mentél a WC-re pénztárcával és szóltam hogy fizess.. Ő meg azt hitte amíg WC-n volt én fizettem… kicsit paprikás lett a hangulat. Amíg a rendőr közbe nem szólt és mondta visszakísér a kútra.
Potom 50 km vissza a kúthoz, ahol természetesen kifizettem,  a rendőr közben megnézte a teljes biztonsági kamera felvételt, ugyanis kb 20 percet voltunk ott.

Police :(
Igazoltatás közben
2-20160524_120857
A fiúk szomorúan mentek tovább nélkülünk

Fizetés után nem engedtek távozni, hanem ismét követnünk kellett őket, ezúttal a rendőrségre. Na ez nem tetszett nekem, reméltem hogy nem zárnak be egy éjszakára, mint egy piti tolvajt 🙁
A rendőrségen kb 15 percig magyaráztuk neki mi történt. Mivel nem beszéltek angolul, a mi németünk meg elég alap, nem volt 2 perc a magyarázat. A végén minden iratunkat lefénymásolták és ezekkel a szavakkal elengedtek ” máskor legyen jobb a kommunikáció köztetek”

Most viccesnek tűnik, de akkor nem tudtam rajta nagyon mosolyogni, csak amikor már kint voltunk az autó mellett …

Közben, hogy ne legyen minden sima, elkezdődtek a problémák. Nem elég hogy sok a dugó a német autópályákon és egy baleset miatt kerülnünk kellett kis falukban, emiatt 2 órás lemaradásba kerültünk, de az autó is rosszalkodik. A világítás kapcsolót nem tudtam bekapcsolni, állandóan kiugrott. Pat tartotta egy ideig, pedig én tudtam mit kell csinálni 🙂 Amikor megsajnáltam, mondtam neki hogy dugjon oda egy kis papírt, ami tényleg segített.

Solution
Jó megoldás 🙂

Beértük a másik autót egy parkolóban, majd szállást kerestünk és eltettük magunkat.03-20160524_225250

25.5.2016

Az igazi poén csak most jött. Az este a fiúk finoman bejelentették, hogy baj van. Kérdem mi? Hát izé, hát őőő nem stimmelnek a kompjegyek.   Az történt ugyanis hogy a dátum stimmelt, de az irány nem. Azaz Hollandia helyett Angliából szólt a jegy, pont fordítva ahogy kellett volna. Online már nem lehetett módosítani, emiatt reggel eszement telefonálásba kezdtünk, hogy megoldjuk a problémát. 

 

06-20160525_102346
Telefonálás
07-20160525_102513
Reggel végre 3-4 próbálkozás után sikerült velük beszélni

De semmit nem intéztünk, mentünk tovább Hollandiába a kikötőbe. Ott lehajtott fejjel mondtuk mi történt, mennyire hülyék vagyunk.  A csaj mosolygott, és közölte hogy a visszaút módosítva, de odafele tele a hajó, várjunk mit mond a loading officer.
004-DSC_7262
Mi vártunk is, kb 10 percet, de aztán a fiúk akik elnézték a dolgokat megkeresték a tisztet és addig dumáltak neki, amíg egyszer csak megesett rajtunk a szíve (vagy az autókon? 🙂 ) és mondta hogy mehetünk.

Plusz 147 euróba fájt ez a mutatvány, de a lényeg hogy feljutottunk a hajóra 🙂
Este megünnepeltük a sok kalandot és fáradtságot egy kis Coronával + Pinacolada + Bingo 🙂

Corona + Pina colada + Bingo
Corona + Pina colada + Bingo

Este ismét eltettük magunkat, mert másnap várt minket Anglia és Skócia, majd ismét komp és végre Belfast.

Képgaléria a hajóról

Eurofest 2 nap
image
Port IJmuiden

Port IJmuiden

Netherlands

ZOOM
image
Ferrari vs DeLorean

Ferrari vs DeLorean

ZOOM
image
King Seaways ferry

King Seaways ferry

ZOOM
image
Mercedes caravan oldtimer

Mercedes caravan oldtimer

ZOOM
image
Finally onboard

Finally onboard

ZOOM
image
Let's drink

Let's drink

ZOOM
image
English party man

English party man

ZOOM
image
IJmuiden port

IJmuiden port

ZOOM
image
IJmuiden beach

IJmuiden beach

ZOOM
image
Pollution

Pollution

ZOOM
image
Lighthouse coffee

Lighthouse coffee

ZOOM
image
Corona + Pinacolada + Bingo

Corona + Pinacolada + Bingo

ZOOM
image
Oil rig

Oil rig

ZOOM

 

Előző oldal: Előkészületek                                                                                           Következő oldal: Belfast